Joensuun Gospelfestarit 2018 esittäytyy

GOSPELIN JUURET OVAT JOENSUUSSA

 

Hyvä Joensuun gospelfestarivieras!

Elokuun parhaimpaan aikaan, 12.-19.8.2018 kuulemme me, gospelmusiikin ystävät, vanhat tutut ja tuoreet löytäjät, Suomen parasta gospel-musiikkia.

Tänä vuonna ohjelmistossa on niin vanhan spirituaalimusiikin ja mustan gospelin helmiä, kuten myös uusia hengellisen musiikin hittejä konemusiikin maailmasta, perinteistä Suomi-gospeliakaan unohtamatta.

Suomalaisen gospelin juurista on kysytty: Onko se afrikka- laistaustainen? Onko sillä minkälainen side amerikkalaisiin spirituaaleihin? Entä valkoihoisten suosimaan rock/country/ dance-tyylin gospeliin? Mikä on gospelin sidonnaisuus näihin kulttuureihin? Mitä sen syvin sanoma käsittelee?

Joensuulaisen gospelin juuret ovat Joensuussa. Joensuu on vahva musiikkikaupunki, jonka karjalais-henkinen kulttuuri- tarjonta yltää niin klassisesta, kuin oopperasta aina raskaimpaan rockiin ja kansanmusiikista tuoreimpaan konemusiikkiin. Tällaista kirjoa, jota tämänvuotinen Joensuun Gospelfestaritkin edustaa, olet tervetullut seuraamaan ja nauttimaan elokuun parhaimmasta viikosta Joensuussa.

Matti Turunen

joensuun gospel ry:n hallituksen jäsen