Gospelfestarit elokuussa 23. kerran – viikon verran monipuolista gospelia

Gospelfestarit elokuussa 23. kerran – viikon verran monipuolista gospelia

Elokuun puolivälissä alkavat Joensuun Gospelfestivaalit tarjoaa monipuolisen kattauksen. Kahdeksan päiväisessä tapahtumassa  kuullaan tunnettuja spirituaaleja, bändimusiikkia ja myös runsas valikoima kuoromusiikkia. Ohjelmistossa on konsertteja, yhteislaulua, – festivaali vieraileevanhusten palvelukodeissakin.

Viikon aloittaa suomalainen korkeatasoinen Braxen-kuoro Joensuun kirkossa. Tiistaina on Suomalainen messu Paukkajan kesäteatterilla Veräjän toteuttamana ja keskiviikkona kuullaan seurakuntakeskuksen salissa Siikasalmen koulun kuoroa ja yhtyettä. Torstaina vietetään klubi-iltaa helluntaikirkossa Wonderfull Landin, Jussi Syrenin & The Groundbreakersin kanssa. Myöhemmin viikolla on kuorojen konsertti Pielisensuun kirkossa kontiolahtelaisen kamarikuoro Kaiskun ja Mäntsälän Gospelkuoron voimin.

23. kerran järjestettävä festivaali palaa Ilosaareen festariviikon lauantaina konserttikokonaisuudella, joka alkaa Suvanto-ryhmän vetämällä piknik/yhteislauluhetkellä. Myöhemmin illalla esiintyy 30-vuotista uraansa juhliva Exit-bändi Pekka Simojoen johdolla. Illan päättää eurodancea esittävä G-Powered erityisesti nuorille tarkoitetussa konsertissa.

Festivaalin päätöspäivänä  nähdään ja kuullaan Karjalaisen kansan messu Pielisensuun kirkossa. Lasten ja perheiden tapahtumassa Kanervalatalossa saadaan seurata musiikkinäytelmää ”Tää on mahtavaa”savonlinnalaisen lapsikuoro Loiskeen esittämänä. Iltapäivällä kuullaan klassisia spirituaaleja kunTiina Sinkkonen & yhtye tarjoile ohjelmistonsa ”Tribute to Mahalia Jackson”. Sprituaalien parissa jatkaa Joensuun kirkossa tunnettu jazz-saksofonisti ja -huilisti Juhani Aaltonen Spirituals Revisited Ensemblen kanssa. Yhtyeen muodostavat Junnu Aaltonen, Ajaton Quartet ja Mika Kallio. Musiikissa on niin jatsin, barokin kuin syntetisaattori-musiikinkin aineksia. Festivaalit päättää Joensuun kirkossa perinteinen Renén konsertti.

Elokuun lopussa, 25. päivä, kuullaan vielä Elvis-Gospels -ilta Seppo Juntusen ja kumppaneiden voimin. Illan järjestää erillisenä konserttina Joensuun Gospel ry.

Suurin osan konserteista on jälleen sponsorien tuella ja vapaaehtoisten talkoopanoksella saatu ilmaisiksi. Festivaalin järjestää Joensuun Gospel ry., joka on eri seurakuntien jäsenten muodostama yhdistys.