Gospelfestarit 2016

Joensuun 21. Gospelfestarit

Tapani NuutinenJoensuun gospelfestivaali on ehtinyt nuoren aikuisen ikään. Hannu Hätönen, René Laulajainen ja kumppanit vetivät festivaalia ansiokkaasti 20 vuotta ja se saavutti oman merkittävän paikkansa Joensuun ja koko Suomen kesätapahtumakartalla, erityisesti gospelmusiikin esittämisen ja kouluttamisen saralla. Joensuun Gospel ry perustettiin vuoden 2015 lokakuussa jatkamaan tätä hienoa perinnettä.

Nyt elokuun 12. – 14. päivä tapahtuva festivaali toteutuu hieman vaatimattomammalla profiililla kuin edellisinä vuosina. Maailmanluokan tähtiä emme ole ehtineet saada esiintyjiksi.

Näkynämme on ollut tarjota gospelia eri-ikäisille ja erilaisille musiikin kuuntelijoille vauvasta vaariin ja gospelrockista klassiseen hengelliseen musiikkiin. Esiintyjiä on ympäri Suomea, mutta myös paikalliset voimat ovat vahvasti edustettuina. Selkeästi olemme halunneet mennä myös ihmisten keskelle entistä enemmän. Kävelykatu, tori, laulupuisto ja Kerubi-musiikkiklubi on otettu esiintymispaikoiksi.

Tulevina vuosina tarjoamme edelleen esiintymistilaisuuksia erilaisille gospelmusiikin kokoonpanoille ja solisteille. Tarkoituksemme on myös laajemmin edistää hengellisen musiikin kulttuuria esim. toteuttamalla nuorten gospelkonsertti syksyisin ja etsimällä yhteyksiä musiikkitoimijoihin Joensuun seudulla ja muualla Suomessa.

Tervetuloa Gospelfestareille 2016!

Tapani Nuutinen

Seuraavassa poimintoja ohjelmistosta vuodelle 2016 – oikeus muutoksiin pidätetään

Perjantai 12.8.

Afrikan tähden ilta 12.8.2016 tukee Kigalin musiikkikoulua Ruandassa

kigali 1
Joensuun ev.lut. seurakuntakeskus täyttyy afrikkalaisesta elämäntyylistä gospelfestareiden avausiltana. Ruandalaisen illallisen valmistaa Medis Mama Africa Lappeenrannasta. Musiikista vastaavat oopperalaulaja Tiina Sinkkonen ja pianisti Heli Ahvenainen-Saaristo, Steel Band Sweet Panic, Matti Turunen ja Narrow Way!

Keräyskohteena on kansanmurhasta toipuvan Ruandan Kigalissa toimiva musiikkikoulu, jonka tehtävän tarkoitus kuvastuu tunnuslauseessa: ”Music Transforms Lifes”. Konsertin tuotto menee apukohteeseen Music Road Africa –järjestön kautta. Ohjelma ja ruoka 20 € aikuiset / 15 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät. Osta lippusi jo nyt verkkokaupastamme

 

Gospelklubi-ilta Kerubissa: Bluestown Lights & Mikko Vaismaa

BTL mainoskuvaBluestown lights edustaa suomalaisittain harvinasta juurimusiikin genreä gospelin avaralla kentällä. Juureva kokonaisuus sopii erityisen hyvin Joensuun Kerubiin.

Mikko Vaismaa heittää Joensuun tunnetuimmalla standup-lavalla festivaalien hersyvimmän keikan. Tule nauramaan itsesi tärviölle!

Gospelklubi tarjoaa tänä vuonna laadukasta bluesia ja komiikkaa perjantaina 12.8. klo 20.00

Gospelklubille ei ole ikärajaa.
Liput 10€, osta verkkokaupasta jo nyt

 

Kyllä syntisetkin laulaa saa – seurakuntakeskus klo 22:00

Matti Turunen & House band,  Jaakko Heinimäen Syntisen Virsikirjasta. Juontaa Markku Fräntilä

 

Lauantai 13.8. 

 

Saalem Brass – puhallinorkesteri, useita esiintymisiä eri kokoonpanoilla

Saalem Brass BandHelsinkiläinen puhallinorkesteri, joka on toiminut yhtäjaksoisesti yli 80 vuotta. Orkesterin soitinkokoonpano sisältää vaskipuhaltimia (trumpetit,
pasuunat, altot, tenorit, baritonin, pasuunat, bassot ja käyrätorven), puupuhaltimia (klarinetit, huilu, oboe, sopraano-, altto-, tenori- ja baritonisaksofonit) sekä rummut. Pienemmissä kokoonpanoissa on mukana myös piano, kitara ja bassokitara. Useissa esiintymisissä mukana on myös laulusolisti ja soittajista koostuva lauluryhmä. Soittajia on 25-30 tilaisuudesta riippuen.

Ohjelmisto koostuu pääosin gospel-musiikista, mutta mukana on myös esim. marssimusiikkia ja klassista musiikkia, jonkun verran myös viihdemusiikkia.

Vuosien mittaan orkesteri on kiertänyt paljon esiintymässä maailmalla. Takana on yli parikymmentä matkaa, joiden aikana on vierailtu ainakin 25 maassa. Viimeisin ulkomaanmatka oli vuonna 2015 ja silloin kohteena oli Pohjois-Korea. Seuraava matka suuntautuu Indonesiaan vuonna 2017.

Orkesteria johtaa Tapani Sopanen.


Torikonsertti 11:00

Bluestown Ligths, Saalem Brass Band, Narrow Way.. Vapaa pääsy

 

Yhteislaulutilaisuus laulupuistossa 15:00

Saalem Brass + yhteislaulua Viisikielinen- laulukirjasta Laulupuistossa, Kirkkokadun ja ”Sinisen tien” risteyksessä – säävarauksella. Saatamme joutua siirtämään yhteislaulun sisätiloihin. Seuraa ilmoittelua.


Park 7 Helluntaikirkossa lauantaina 20:00

Park7Park7
Bändi on tunnettu vahvasta kitaravetoisesta pop-punkista. Ahkerasti keikkaileva bändi saadaan viimein myös Joensuun Gospelfestareille. Seuraa bändiä Youtubessa, Instassa, Facebookissa ja Snapchatissa.

Park7 konsertoi Joensuun helluntaikirkolla la 13.8. klo 20.00 Niinivaarantie 26. vapaa pääsy.

 

 

Laulan Herralle! 

13.8.2016 klo 18.00 Pielisensuun kirkko

Vapaa pääsy, kolehti kerätään.

Joensuun ja ympäristön kuorot soittajineen kohottavat katseensa taivasta kohti ja virittävät laulunsa lauantai-iltana Pielisensuun kirkossa!

Pielisensuun seurakunnan Tikva-kuoro ja Tiina Korhonen tuovat kattaukseen Säde Bartlingin musiikkia ja Eeva-Leena Ahopelto kanteleensa kanssa kansanmusiikkimausteita.

Veräjä on enolainen kristillisen kulttuurin yhdistys, jonka kuoro ja bändi Maiju Ahlholmin johdolla esittävät Lasse Heikkilän säveliä.

Lauluyhtye Lauluset haluaa koskettaa musiikkityylien moninaisuudella, tyylillä ja taidolla. Lauluset tulee Valtimon seudulta ja laulaa Tiina Köntän johdolla.

Lauluyhtye Womena Markku Köntän johdolla on keikkaillut tyylinsä mukaisesti kirkosta kapakkaan ja pyrkii viemään osaltaan eteenpäin musiikin ilosanomaa parhaansa tehden.

Laulan Herralle! –kuorokonsertti tuo kuulijalle monta elämystä yhdellä kertaa. Gospel soikoon!

Tervetuloa!

Sunnuntai 14.8.

Saalem Brass Band osallistuu Gospelfestarien Jumalanpalvelukseen Pielisensuun kirkossa.


Saalem Brass Band Helluntaikirkossa, Niinivaarantie 26, klo 14.00

Uutta ja vanhaa reipasta gospelmusiikkia ison puhallinorkesterin esittämänä, jammailua saksofonikvartetin kanssa, mukaansa tempaavaa yhteislaulua, lauluryhmällä yllätyskappale Suomigospelin historiasta noin 50 vuoden takaa. Tule mukaan iloiseen ja rentoon musiikkihetkeen!


Perhetapahtuma ja Jylistys –juhla Kanervalatalossa, Leinikkitie 1,  klo 13.00

Mukana mm lapsikuoro Pilke Kontiolahdelta, King’s Kids tanssi- ja koreografiaryhmä Valon Pisarat Joensuusta, sekä muusikko Johanna Särkkälä Jylistys-tiimin kanssa.

 

René Laulajainen, Joensuun kirkko 16:00
Réne

Vielä kerran. Vapaa pääsy.

 

Mika Pohjonen Joensuun kirkossa 

mikapohojnen01Oopperalaulaja, tangokuningas, tenori Mika Pohjonen konsertoi 14.8.2016 klo 19:00 Joensuun Gospelfestareiden kirkkokonsertissa Joensuun ev.lut. kirkossa (Papinkatu 1b).

Mika Pohjonen on tullut oopperayleisölle tutuksi Suomen Kansallisoopperan vakituisena tenorisolistina. Hän on vieraillut useissa eurooppalaisissa oopperataloissa ja laulanut lukuisten sinfoniaorkestereiden solistina ympäri maailmaa. Myös suomalainen kirkkokonserttiyleisö on saanut nauttia italialaistyyppisen tenorin uljaasta äänestä.

Kirkkokonsertissa kuullaan Oskar Merikannon lauluja, suomalaisia hengellisiä lauluja, ja kirkkolauluja, sekä kirkkoaarioita maailmalta.

Tervetuloa Joensuun kirkkoon 14.8.2016 klo 19:00! Ohjelma 20€, osta jo  nyt verkkokaupasta