Avustuskohteemme vuonna 2019: MAF

Roy Rissanen, Mongolia

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia.

Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.

Katastrofitilanteissa MAF on usein ensimmäisten joukossa auttamassa.
Näin oli Achen maakunnassa 2004 Tsunamin jälkeen, maanjäristyksen jälkeen Haitissa 2010 sekä Afrikan sarven kuivuuskatastrofissa 2011 alkaen.

Maailmanlaajuisesti MAF:lla on noin 130 lentokonetta.

Keskimäärin joka kolmas minuutti MAF:n kone tekee lentoonlähdön tai laskeutumisen.

MAF Suomi on osallistuu kansainvälisen MAF:n työhön auttamalla työntekijöiden rekrytoinnissa sekä muun muassa keräämällä varoja MAF:n työhön.

MAF Suomi lähettää keräystuotosta pääosan kansainväliselle MAF:lle, jotta se voi tehdä totta MAF:n lennoista, joita todella tarvitaan.

Tuellasi hankitaan muun muassa polttoainetta auttamiseen, huolletaan lentokoneita, varmistetaan lentoturvallisuutta ja järjestetään hallinto hyvin niin, että MAF:n koneet pysyvät turvallisesti ilmassa.

Suomessa MAF Suomi järjestää vuosittain 14-18 -vuotiaille nuorille suunnatun valtakunnallisen ilmailuleirin. Malmin lentoasemalla koulutamme MAF:n työhön valmentautuvia lentäjiä.