Joensuun 22. Gospelfestarit kiittää

Kaikkia tapahtumiimme osallistuneita ja niitä toteuttaneita.

Erityinen suurkiitos Kohtaamisen Kahvilan, Torikatu 19,  vapaaehtoisille tarjoiluista Suomalaisessa Messussa, Pakkahuoneen klubikonsertissa ja Piknik-konsertissa.

Seuraavassa muutama poiminta viikon varrelta:

Aloitus tapahtui, kuin varkain, Noljakan kirkolla Nuoren Uskon Messulla. Kuoro ja bändi vetivät ansiokkaasti Matti Turusen -97 säveltämän lämminhenkisen messun iltakirkkona, jonka Aune-Inkeri Keljonen toimitti.

 

Ja ennenkuin huomasikaan, oli jo Rantakylän kirkossa Suomalaisen Messun juhlaversion aika ja paikka.

 

Varttia ennen aloituista availtiin sivusaliin ovia ja järjesteltiin lisää istumapaikkoja tulijoille.

 

 

 

 

Lasse Heikkilän Valkia-ryhmä säesti ja tanssi ja paikaillisista kuoroista koottu

juhlakuoro veti tunnelman kattoon.

 

 

 

 

 

Laura Pyrrö päätti aloitusviikonlopun vetämällä Tiina Korhosen ansiokkaan

säestyksen viemänä klassisen konsertin teemanimellä ”Ride on, King Jesus!” Tähän oli hyvä päättää syksyn parhaan tapahtumaviikon paras viikonloppu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gospelfestarit vetivät henkeä maanantain ja tiistain ja keskiviikkona jatkettiin taas,
tällä kertaa Lavrenchukien perheen tahtiin, Joensuun Helluntaikirkossa. Kuulimme musikkia maailmalta ja myös perheen omaa tuotantoa.

 

Torstaina estradin valloittivat, Pielisensuun kirkosssa, Minä ja Sisko-duo, vahvistettuna Tikvalla.

Tällä kertaa konsertin painotus oli kansanmusiikissa. Ohjelma oli iloinen sekoitus  alkaen virsistä  pohjanmaalta ja koukaten lauluihinTansaniasta.

 

Perjantain rymistelyt kaatuivat sitten illan Pakkahuoneen klubikonsertin ja Tervastulien, Lieksa, ja Blues Town Lightsin, Järvenpää, yhteisesiintymiseen. Reilut kaksi tuntia juurimusiikkia ja hurttia otetta vei väkisinkin rytmivarpaat heilumaan ja naurulihakset koville. Tätä lääkettä tohtorit voisi määrätä vaikka mihin tautiin(?)

 

Viimeiseen viikonloppun ponnisteltiin, sangen uskaliaasti, ulkosalla, eli Piknik-konsertilla Joensuun kirkon puistossa. Lavrenchukien perhe lauloi ja laulatti ja Blues Town Lights veti keikan kauniissa elokuisessa iltapäivässä.

Illan päätti EtCetera-kuoro ja tämän vuoden avustuskohteemme, Israelissa tapahtuvan King´s Kids- työn, esittely vierailevan ryhmän esiintymisen Ruut Ben Josefin johtamana ja puheenvuorojen kautta.

Iltaa pääsi sopivasti jatkamaan siirtymällä Helluntaikirkkoon ja Maksettujen Viulujen ja Joonatan Palmin yhteisesiintymiseen. Kuvia/videoita ei nyt ole laittaa 🙁 

 

Viimeinen sunnuntai olikin varsinainen tehopäivä: Enskiksi Vapaakirkolla oli koko päivän mittainen perheille suunnattu tilaisuus, jossa oli erilaisia puuhapisteitä ja mm Ristinmaa- konsertti, jossa esiintyivät paikalliset Jippii-kuorolaiset ja King´s Kidsit. Palautteen mukaan kaikilla osallistujilla oli ollut todella mukavaa.

Joensuun 22. Gospelfestarit päätti Renén tunnelmallinen mies- ja kitara-tilaisuus Joensuun kirkossa, joka veti ajankohdastaan ja viikon laatutarjonnasta huolimatta kirkon pullolleen väkeä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaiken näkyvän juhlahumun ja suurten konserttien varjossa Päivi ja Hannu Soikkeli kiersivät alueen hoitokodeissa ”Minun Suomeni”- esityksensä kanssa. Tässä maistiaisena esityksen video-osuus.

 

Tämä pikkuraportti on hyvä päättää tähän. Kuvia, videoita, tunnelmia ja muistoja saa lähettää, julkaisemme niitä sopivissa väleissä. Jos laitatte kuvia/videoita somekanaviin, tägätkää ne tunnisteella #gospelfestarit2017, niin mekin löydämme ne.

 

Laittakaa jo nyt kalentereihin muistutukset:

Joensuun 23. Gospelfestarit: 16.-19.8.2018, Jos Herra suo ja elämme.

 

 

 

Tiimi kiittää tässä kohdin tukijoitamme ja poistuu syyslevolle, työn ja arjen keskelle

 

Tätä tehdään silkasta rakkaudesta lajiin. Nyt maittaa lepo

 

 

ps: tukijoitamme tänä vuonna olivat mm: Olvi-Säätiö, PKO, Korhonen-yhtiöt, Joensuun Kaupunki, Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto..

Olisiko Sinun organisaatiosi kiinnostunut tukemaan toimintaamme?