Tiedote: Joensuun 22. Gospelfestivaalit 12.-20.8.

Gospelia Joensuussa 22. kerran

Elokuun puolessa välisssä gospelin monipuolinen kattaus tarjolla Joensuussa

 

Joensuun loppukesää värittää gospel, kun Joensuun Gospelfestivaali alkaa 22. kerran 12. elokuuta, jatkuen 20. päivään asti.

 

Festivaalin konsertteja pidetään myös kouluissa ja vanhusten palvelukodeissa. Festivaali sisältää 13 konserttia, yleisöodotus on noin 5000 kävijää. Festivaalilla järjestetään myös piknik-konsertti Joensuun evankelisluterilaisen kirkon puistossa.

 

Festivaalilla esiintyvät mm. sopraano Laura Pyrrö, Etcetera-kuoro, Lavrenchukin perhe, Bluestown Lights ja nuorta yleisöä varten kutsutut Joonatan Palm ja Maksetut viulut. Suomalainen messu kuullaan osana festivaalia ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotta.

 

– Tänä vuonna olemme halunneet järjestää mahdollisimman monipuolisen festivaalin, tapahtumaa järjestävän Joensuun Gospel ry:n puheenjohtaja, kirkkoherra Tapani Nuutinen, – Tämän takia koululaiset ja vanhukset on huomioitu myös. Olemme kiitollisia tukijoillemme, että tapahtuma voidaan järjestää näin monipuolisena. Konserteistamme vain neljä on maksullisia.

 

Tämän kertaisen festivaalien pääsponsori ovat Olvin säätiö PKO ja Joensuun kaupunki. Festivaali on saanut myös apurahan Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahastolta. Festivaalin tapahtumat järjestetään joensuulaisten seurakuntien tiloissa. Mukana tapahtuman järjestämisessä ovat Joensuun evankelisluterilaiset seurakunnat, vapaaseurakunta ja helluntaiseurakunta.